Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ρεφλεξολογία : Αρχαία πρακτική με σύγχρονες εφαρμογές

Η Ρεφλεξολογία είναι μια ειδικότητα που ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, στα χέρια, στα αυτιά και σε σύστοιχες περιοχές του σώματος, με ειδικούς χειρισμούς, πιέσεις και τεχνικές, που έχει ως σκοπό την ενεργοποίηση των λειτουργιών του σώματος, την εξισορρόπηση και την χαλάρωση.
 
Είναι μια απολύτως φυσική, ολιστική, ήπια, αφάρμακος και χωρίς παρενέργειες, μέθοδος φροντίδας της υγείας και της ευεξίας. Συγκαταλέγεται στις Συμπληρωματικές Αγωγές.  Είναι µια πανάρχαια Ολιστική Φυσική επιστήµη, που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σηµείων στα πέλµατα, στις παλάµες, στα αφτιά και σε άλλα ειδικά σηµεία, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ή τµήµα του σώµατος, στα οποία ασκώντας πίεση ενθαρρύνεται το σώμα  να αφυπνίσει τις αυτοθεραπευτικές τους δυνάμεις.

Είναι γνωστό ότι περισσότερα από τα 3/4 των προβληµάτων υγείας συνδέονται µε τη νευρική ένταση - άγχος. ∆ίνουµε λοιπόν την ευκαιρία στο σώµα µέσω της χαλάρωσης και της ενεργειακής κινητοποίησης να εναρµονίσει τις λειτουργίες του. 

 
Στόχος της είναι η θεραπεία όλων των διαστάσεων της ύπαρξης ενός ατόμου, και αυτό περιλαμβάνει το σώμα, τα συναισθήματα, το νου και το πνεύμα. 









Για περισσότερες πληροφορίες ή μια βιωματική εμπειρία της ιδιαίτερης αυτής θεραπευτικής διαδικασίας μπορείτε να ορίσετε μια προσωπική συνεδρία με τον εξειδικευμένο Ρεφλεξολόγο και φίλο Παναγιώτη Μπολοβή
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: