Περιποίηση προσώπου / σώματος

Γνωρίζετε τι περιέχουν τα καλλυντικά σας?

 Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο και σε όγκο και σε βάρος όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μέσω του δέρματος γίνονται διάφορες διεργασίες. Κάποιες βασικές του λειτουργίες είναι να προστατεύει σαν κάλυμα το σώμα, να διατηρεί την θερμοκρασία και το νερό και να μεταβιβάζει μηνύματα στο εσωτερικό. Θα πρέπει να γνωρίζουμεπως είναι διαπερατό, και έτσι ότι απλώνουμε πάνω του, ψεκάζουμε ή σε ότι το εκθέτουμε περνάνε στο κυκλοφορικό μας σύστημα, και από εκεί σε όλα τα ζωτικά όργανα και την καρδιά. Έχετε αναρρωτηθεί τι κόστος έχει σε επίπεδο υγείας η "ομορφιά"?? 

Περισσότερες πληροφορίες γαι το δέρμα και την αφυδάτωση εδώ 

 Facebook fan page: Baobab Tree House 
 
Τα φυτικά, χειροποίητα γαλακτώματα είναι δραστικότατα, προσφέρουν την απόλαυση & ικανοποίηση ενός 100% φυσικού προϊόντος και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε δέρματος, ανάλογα με τη σύσταση (ξηρό, μικρό, κανονικό, λιπαρό) τις ιδιαιτερότητες (πανάδες, ακμή, μαύρα στίγματα, κοκκινίλες) και την ηλικία μας.
Επίσης διαφέρουν σε σύσταση αναλόγως την εποχή (πχ. καλοκαίρι θέλουμε πολύ πιο ελαφριά σύνθεση στις κρέμες μας. Το χειμώνα αλλάζουν οι ανάγκες του δέρματος)

Οι φυτικές κρέμες έχουν χρόνο ζωής 6 με 12 μήνες (σε ιδανικές συνθήκες) από την παραγωγή τους. Οτιδήποτε άλλο, όσο κι αν το βαφτίζουν, δεν είναι φυσικό προϊόν. Καμία κρέμα δεν μπορεί να διατηρηθεί για 1-2 πχ χρόνια σαν στοκ σε αποθήκες, μετά σε ράφια ώσπου να αγοραστεί, και άλλους 12 με 24 μήνες από την μέρα που την ανοίγουμε χωρίς προσθήκη συνθετικών συντηρητικών όπως parabens, SLS, υποπροϊόντα επεξεργασίας μετάλλων και πετροχημικών. Σε κάθε περίπτωση είναι και πιο φθηνά για μαζική παραγωγή.

Μαθαίνοντας να διαβάζω ετικέτες καλλυντικών και ειδών περιποίησης παρατήρησα ότι τα συστατικά τους αναγράφονται με σειρά μεγαλύτερης συγκέντρωσης μέσα στο προϊόν. Έτσι λοιπόν, όταν μια αντιηλιακή κρέμα φίλης στην μπροστινή πλευρά έγραφε "98% natural ingredients" και στην πίσω, τα 3 πρώτα συστατικά ήταν Silicones, Benzoids & parabens καταλαβαίνουμε ότι μάλλον κάποιος κερδοσκοπεί εις βάρος της άγνοιάς μας.

Στο σπίτι, σε συνθήκες όσο το δυνατόν στείρες, φτιάχνω τις δικές μου κρέμες, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες μου, διαλέγω εγώ την ποιότητα των ελαίων και των βουτύρων που θα θρέψουν την επιδερμίδα μου και πως θα αρωματιστούν και θα συντηρηθούν.
Με τις κατάλληλες αναλογίες ελαίων - νερού φτιάχνεται από το πιο υδαρό και λεπτόρευστο γαλάκτωμα - κρέμα προσώπου - έως τα body butters και κρέμες για πόδια.
Αιθέρια έλαια, βιταμίνες, οξέα φρούτων, υαλουρονικό οξύ, ελιξίριο σαλιγκαριού, εκχυλίσματα βοτάνων, πρόπολη και αλόη συμπληρώνουν το ήδη τέλειο σκηνικό.
Δεν συνηθίζω να έχω έτοιμες κρέμες σε απόθεμα γιατί θέλω να τις δίνω ολόφρεσκες και να μεγιστοποιείται η διάρκεια ζωής τους στα χέρια σας και όχι στα ντουλάπια μου. 

**Αγοράστε φθηνότερα απ ότι θα κόστιζε στο εμπόριο ένα προϊόν BIO ή natural / organic και απόλυτα προσαρμοσμένο στις δικές σας ιδιαιτερότητες.**

Λάδια περιποίησης προσώπου /  σώματος 
Βασικά, μου το έλεγαν και δεν το πίστευα ότι θα έλυνα το πρόβλημα της ακμάζουσας  και λιπαρής / μικτής περιοχής του προσώπου μου με τη χρήση αγνών ελαίων και αιθερίων ελαίων.  Καθώς όμως δεν ενθουσιαστηκα μόνο εγώ, αλλά και όσες φίλες μου δοκίμασαν θεραπευτικά μίγματα ή βαθιάς ενυδάτωσης / περιποίησης πλέον σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα. 
Τα φυτικά έλαια και βούτυρα περιέχουν υπέροχες βιταμίνες, έχουν αντιγηραντικές, συσφικτικές, επουλωτικές, αντιβακτηρηδιακές - αντιφέγμονώδεις και άλλες πολλές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τα σωστά αιθέρια έλαια, το μίγμα των λαδιών μπορεί να είναι ένα πολυτελές καλλυντικό προϊόν ή και θεραπευτικό. 
Για το πρόσωπο παρέχονται σε φιαλίδια των 10 & 20 ml και για το σώμα σε 100, 200 & 500 ml.


Σημαντικό: Η ανακλύκλωση συσκευασιών

Προσπαθήστε να πετάτε μόνο ότι πραγματικά δεν μπορεί να ανακυκλωθεί. Αν έχετε ήδη κάποιο βαζάκι μου και θέλετε ξανά κάποιο προϊόν επιστρέψτε το σε εμένα ώστε να αποστειρωθεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά.  Κερίζετε και εσείς το κόστος της συσκευασίας, και το περιβάλλον πολύπλευρα. 


Για ότι χρειάζεστε ρωτήστε με, και σας δίνω τη συνταγή και τη διαδικασία. 
Αν δεν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας, εδώ είμαι! 

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μου στο FacebookBaobab Tree House

Αποστολή πανελλαδικά με αντικαταβολή ή κατάθεση σε λογαριασμό.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: