Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάχνω δικό μου serum βιταμίνης C στο σπίτι


 Ορός η αλλιώς serum είναι ένα λεπτόρευστο βαθιά ενυδατικό προϊόν το οποίο φτάνει σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε σχέση με τις κρέμες ενυδάτωσης και ανάλογα τα συστατικά του μπορεί να χαρίσει υπέροχα δώρα στο πρόσωπό μας, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες του. 

Ο ορός που θα περιγράψω παρακάτω τονώνει, συσφίγγει, προστατεύει ή απαλύνει ρυτίδες και δίνει λάμψη στο δέρμα λόγω της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C βρίσκεται πλέον σε πολλά πανάκριβα προϊόντα περιποίησης και αντιγήρανσης, σε θεραπείες ομορφιάς, σε έλαια μασάζ που στοχεύουν στην τόνωση. Πολλά από τα προϊόντα αυτά κοστίζουν μια περιουσία! Γιατί να μη φτιάξουμε με ελάχιστα χρήματα το δικό μας ολόφρεσκο ορό στην ηρεμία του σπιτιού μας?
Θα πάρουμε ένα υπέροχο προϊόν, φθηνό και εξίσου δραστικό με τα τυποποιημένα. 

Η βιταμίνη C είναι ουσιώδες να λαμβάνεται και εσωτερικά για την καλή υγεία του δέρματός μας αλλά και πολλών άλλων συστημάτων μας όπως το ανοσοποιητικό, που αυτό από μόνο του μας κάνει να αντανακλάμε υγεία και ομορφιά :) 

Επιγραμματικά, η βιταμίνη αυτή έχει αναφερθεί ότι προσφέρει : 
- Αύξηση του κολλαγόνου που ήδη παράγει φυσικά το δέρμα μας
- Σύσφιξη και λάμψη της επιδερμίδας
- Μειώνει τις επιπτώσεις της υπερέκθεσης στον ήλιο
- Μειώνει τις συνέπειες της έκθεσής μας στο χλώριο
- Βοηθάει στην κυτταρική ανάπλαση και την επούλωση τραυμάτων 


Προφυλάξεις / αντανδείξεις : 
Μετρήστε προσεκτικά και μην προσθέσετε επιπλέον βιταμίνη C, καθώς είναι όξινη και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, εάν η συγκέντρωση είναι πολύ υψηλή.
Αν έχετε εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, αραιώστε με ακόμη περισσότερο νερό
Αυτό είναι καλύτερο σε συνδυασμό με μια καθημερινή φροντίδας του δέρματος
Για ξηρά δέρματα ή για αντιγήρανση , ο ορός βιταμίνης C είναι μια καλή λύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα δέρματα με τάση ακμής πάρα πολύ, αλλά φαίνεται ότι το spray με θαλασσινό νερό για το δέρμα λειτουργεί ακόμα καλύτερα.
Αν έχετε να κάνετε με πολλές ρυτίδες ή πολύ ξηρό δέρμα, επιπλέον βιταμίνη C μπορεί να προστεθεί, αλλά προχωρήστε αργά και δοκιμάζοντας πρώτα στο εσωτερικό μέρος του βραχίονα πριν από την εφαρμογή στο πρόσωπο


 Η συνταγή: 

Συστατικά:
  1. 3 κ.γ. τζελ αλόης 
  2. 1 κ.γ. έλαιο macadamia
  3. ελάχιστη σταθεροποιημένη βιταμίνη C (θα τη βρείτε σε καταστήματα πρώτων υλών για DIY καλλυντικά - αλλιώς αν χρησιμοποιήσετε απλή βιταμίνη C των φαρμακείων χρησιμοποιήστε το σέρουμ αυτό μόνο βράδυ καθώς η ηλιακή έκθεση καταστρέφει / οξειδώνει τη βιταμίνη αυτή)
  4. Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο επιλογής σας. Το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού αν και εσπεριδοειδές δεν είναι φωτοτοξικό. 
Εκτέλεση: 
  1. Χτυπήστε με μιξεράκι του φραπέ το τζελ αλόης και το έλαιο macadamia μέχρι να πάρουν μια λευκή παχύρρευστη υφή. Για να είστε σίγουρες ότι το μίγμα "έδεσε" σωστά και δεν θα διαχωριστεί, ρίξτε μερικές σταγόνες γλυκερίνης και δείτε το τι όμορφη υφή θα πάρει. 
  2. Προσθέστε τη βιταμίνη C και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί επίσης τελείως και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
  3. Προσθέστε και ανακατέψτε και τα αιθέρια έλαια που επιλέξατε. 
  4. Αποθηκεύστε σε αποστειρωμένο βαζάκι καθώς το μίγμα αυτό θα είναι πολύ παχύρρευστο για να μπει σε φιαλίδιο, αλλιώς αραιώστε το μίγμα αυτό με λίγο ανθόνερο (αλόης, πορτοκαλιού, αγγουριού) και απολαύστε! 
Απλό? Τέλειο? Δοκιμάστε το! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: