Ολιστικές θεραπείες

"Θεραπεύω" στα ελληνικά σημαίνει, υπηρετώ, φροντίζω, περιποιούμαι, ασχολούμαι με ζήλο, καλλιεργώ. Ο θεραπευτής που ασκεί ολιστική θεραπευτική αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως μια ολότητα σε ψυχοσυναισθηματικό και σωματικό επίπεδο. Η αντιμετώπιση αυτή γίνεται πάντοτε σε συνάρτηση με το περιβάλλον του θεραπευόμενου. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η αιτία που δημιούργησε το σύμπτωμα. Ο θεραπευτής από την δική του πλευρά φροντίζει και ασχολείται με τον εαυτό του σε σωματικό, ψυχοσυναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, εναρμονίζεται με το περιβάλλον του και μέσα από την εξέλιξη του είναι εμπνέει και άλλους ανθρώπους στο να βρουν το δικό τους τρόπο και μονοπάτι ώστε να βρουν την αρμονία της οποίας η έλλειψη είναι αυτή που δημιουργεί ανισορροπίες και στη συνέχεια ασθένειες. Ασθένειες δεν είναι μόνο οι σωματικές. Οι ψυχικές είναι εξίσου σοβαρές και εκεί πάμε σε άλλα είδη θεραπείας. Είναι όμως αλληλοεξαρτώμενες και μπορεί η πνευματική/ψυχική εξυγίανση να θεραπεύσει το φυσικό σώμα.

Εδώ να προσθέσω την δική μου πεποίθηση, πως είμαστε όλοι και θεραπευτές και θεραπευόμενοι ταυτόχρονα. Το αν τελικά θεραπευτεί κάτι είναι ευθύνη του θεραπευόμενου, καθώς αν ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει να λύσει αυτό που δεν τον αφήνει να εξελιχθεί, να είναι υγιής και ελεύθερος, δεν μπορεί κανείς άλλος να το κάνει για εκείνον.Προσωπικά παρέχω συνεδρίες Ρέικι στο χώρο μου ή στο δικό σας δια της αφής αλλά και από απόσταση. Θα χαρώ πολύ να έρθουμε σε επαφή για ανταλλαγές θεραπευτικών συνεδριών, γνώσεων και απόψεων πάνω στις ήπιες θεραπείες ψυχής, νου, και σώματος. Η γνώση και η αγάπη όταν μοιράζονται απλώνονται και μεταδίνονται. Κάπως έτσι φαντάζομαι την εξέλιξη. 
Αρθρα


 
"Η ασθένεια, αν και τόσο σκληρή φαινομενικά, είναι καθαυτή ευεργετική και ωφέλιμη και, αν ερμηνευτεί ορθά θα μας οδηγήσει στα θεμελιώδη σφάλματα μας. Αν θεραπευτεί σωστά θα γίνει αιτία απομάκρυνσης αυτών των σφαλμάτων και θα μας αφήσει καλύτερους και σοφότερους από πριν. Ο πόνος επισημαίνει ένα μαθημα, που διαφορετικά δεν θα είχαμε καταλάβει και δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί έως ότου το μάθημα αυτό μαθευτεί..."

Δρ, Έντουαρντ Μπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: