Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική χαλάουα

 
...και εκεί που κάθομαι αμέριμνη και χαζεύω έρχεται μήνυμα από περήφανη φίλη δημιουργό και δοκιμάστρια φυσικών πρακτικών στο σπίτι να μου λέει περιχαρής για την χαλάουα που έφτιαξε μόνη της χθες και καταευχαριστήθηκε. 
Η αλήθεια είναι όταν αναλογίστηκα κι εγώ τα 50άρικα που σκάω κάθε μήνα στην αισθητικό για αποτρίχωση επίσης κατενθουσιάστηκα.

Τι λέτε να ενθουσιαστείτε και εσείς κάνοντας αποτρίχωση ανέξοδα και πανεύκολα?


ΣΠΙΤΙΚΗ ΧΑΛΑΟΥΑ 

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη 
3 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση: 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπρικάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνουν μια μάζα χρώματος καφέ-κίτρινη. Ρίχνουμε την χαλαουα σε ένα πιατάκι ή κεσεδάκι. Καλό είναι να το έχουμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη.
Αυτό θα βοηθήσει το υλικό μας να κρυώσει γρήγορα. 
Μόλις μπορούμε να πιάσουμε την χαλαουα στα χέρια μας και δεν είναι καυτή (μετά από μισό λεπτό περίπου)..αρχίζουμε να την μαλακώνουμε με τα χέρια μας για ένα δυό λεπτά μέχρι απο καφεκίτρινη να γινει άσπρη. Την τοποθετούμε πανω στην επιφανεια που θελουμε να αποτριχωσουμε πιεζοντας την με τα δακτυλα. Τραβαμε αποτομα προς την αντιθετη κατευθυνση απο αυτη της φορας των τριχων. Το υλικο ξαναχρησιμοποιειται. Το τοποθετειτε σε ενα πλαστικο σακουλακι και το αποθηκευετε στο ψυγειο. 
 Οταν θελετε να το ξαναχρησιμοποιησετε βουτατε το σακουλακι σε ζεστο νερο μεχρι να μαλακωσει. 


ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.. 
1. Tο πιθανοτερο ειναι την πρωτη φορα να πανε ολα στραβα και να φτιαξεις μια σιχαμενη μαζα που κολλαει παντου. Μην ανησυχεις. Τα παντα καθαριζουν με ζεστο νερακι. Απο τον παγκο της κουζινας και το μπρικακι μεχρι τα χερια σου και τα μαλλια σου. 

2. Tην δευτερη φορα το πιθανοτερο ειναι να σε δυσκολεψει η μαζα που ειναι πολυ σκληρη. Βρεξε λιγο (λιγο ειπαμε..) τα χερια σου και ισυνεχισε να την απλωνεις στην επιφανεια που θελεις να αποτριχωσεις..αλλιως θα γινει πολυ νερουλη και δεν θα μπορεις να την χρησιμοποιησεις καθολου. Σε αυτη την περιπτωση χρεισιμοποιεις τις οδηγιες της σημειωσης νουμερο 1. 

3. Tην τριτη και επιτυχημενη παντα φορα, δεν εισαι πολυ σιγουρη για το πως να απλωσεις αυτη την μαζα πανω σου. Βιντεακια στο youtube θα σε βοηθησουν να παρεις μια ιδεα..αν και στο τελος θα το κανεις με τον δικο σου μοναδικο αποτελεσματικο τροπο. 
Ειχα βρει πολυ κατατοπιστικο το συγκεκριμενο βιντεο.
Η ποσοτητα που δειχνει ειναι παρα πολυ μεγαλη. Καλο θα ηταν αρχικα να πειραματιστειτε με την ποσοτητα που σας δινω..μεχρι να συνηθισετε την υφη της χαλαουα και τον τροπο που δουλευεται. Μετα απλα φτιαξτε και αποθηκευστε. 

ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΟΥΑ ;
- Mπορειτε να την φτιαξετε μονη σας με υλικα απο την κουζινα σας, ανέξοδα και γρηγορα, στην ησυχία του σπιτιού σας
- Ζητήστε από φίλες να σας βοηθήσουν, έχει πλάκα!
- Ειναι φιλικη για το δερμα, δεν περιέχει επιφανειοδραστικά, χημικά και διάφορες βλαβερές ουσίες.
- Αποδυναμωνει τις τριχες αφου τις βγαζει απο την ριζα
- Γλυτώστε μια για πάντα από τα άτιμα τα ξυράφια που είναι και πανάκριβα και μας κάνουν τα ποδαράκια αχινούς. 


Η χαλάουα κρατάει 2 με 3 εβδομάδες. Όσο περνάει ο καιρός εφαρμογής αραιώνει το διάστημα στο οποίο θα χρειάζεται ξανά.

Η συνταγή, το άρθρο και η εφαρμογή ώσπου να καταλήξουμε στην ανωτέρω συνταγή έγινε από τη Μαριτίνα Δρεπανιώτη, και την ευχαριστώ που το μοιράστηκε μαζί μας :)


Η επιμέλεια έγινε από εμένα, εύχομαι να σας λύσει τα χέρια αυτή η πρακτική!






11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Egw piga na to kanw 2-3 fores kai mou pagone grigora kai ginotan san karamela skliro..ti fteei??

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ το ίδιο επαθα

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σκληρή βρε παιδιά μου βγενει τι να κάνω το έχω δοκιμάσει πάνω από 10 φορές... Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό και δεν μας το λέτε πόσα λεπτά θέλει να βράσει μήπως παίζει ρόλο....

Tara είπε...

Κορίτσια κι εγώ το πάλεψα πολλές φορές μέχρι να βρω ακριβως τι πρέπει να κάνω για να βγαίνει όπως το ήθελα. Πειραματιστείτε! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.

Ανώνυμος είπε...

re paidia dn bgainei tpt!! kanei mia wra na krywsei kai meta ginetai sklhro san petra

Ανώνυμος είπε...

Εμενα παλι δεν γινεται καν μια κεφεκιτρινη μαζα. Ανακατεύω συνεχεια τα υλικα ακριβως στην ποσοτητα που λεει αλλα δε γινεται τιποτα, το μονο που γινεται ειναι να εξατμιζεται το περισσοτερο νερο και μετα οση ωρα και να το αφηνω δεν πιζει με τιποτα!!!! Τι κανω λαθος ρε παιδια???Ο_ο

Ανώνυμος είπε...

Τα κατάφερα με την πρώτη ! Όμως τι να κάνω για να μην κρυώνει τόσο γρήγορα?

Unknown είπε...

Είχα προσπαθήσει δύο φορές παλιότερα και δεν τα είχα καταφέρει..Σήμερα αποφάσισα έτσι στα ξαφνικά να το ξαναδοκιμάσω!Το πέτυχα!!!Η χαρά μου σαν να είχα κερδίσει το τζόκερ!!!χεχε Υπομονή θέλει κορίτσια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είχα πάρει από το σούπερ μάρκετ χαλάουα σε αυτή τη μορφή που αναφέρετε και δεν κολλούσε αυτό το πράγμα πάνω στο δέρμα. Ήταν ζεστό αρχικά, το έπλασα , το τοποθέτησα στο δέρμα και δεν κόλλαγε μιας και κρύωνε. Μη σας πω ότι καλύτερα ως βρώσιμη καραμέλα θα λειτουργούσε! Τουναντίον, πήρα soft χαλάουα με 2€ το κουτάκι που απλώς τη ζεσταίνω, τοποθετώ στο δέρμα και αφαιρώ με τις ταινίες. Μια χαρά δουλεύει. Αλλά με παίρνει 2-3 ώρες μέχρι να αποτριχώσω περιοχή ποδιών... Και κοκκινίζει και το δέρμα. Κάθε φορά βαζελίνες απλώνω.

Ανώνυμος είπε...

Πόση ώρα βράζουμε το μειγμα;;

Ηλιογεννητη είπε...

Περίπου 8λεπτα σε σιγανη φωτια