Οδοντόπαστες & αποσμητικά

Οδοντόπαστες
Φυσικές οδοντόπαστες οι οποίες καθαρίζουν, απομακρύνουν βακτήρια, προστατεύουν τα δόντια και τη στοματική κοιλότητα, και μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις του κάθε ατόμου.
Πείτε μου τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας και σας φτιάχνω την κατάλληλη, μοναδική για εσάς! 

 Facebook fan page: Baobab Tree House 

Δεν περιέχουν  φθόριο κτλ εν δυνάμει ζημιογόνα για την υγεία μας συστατικά.
Διαβάστε το άρθρο μου σχετικά πατώντας εδώ 

Γενικά, μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας οδοντόπαστα είναι ίση ποσότητα βρώσιμο λάδι καρύδας με σόδα μαγειρικής, μπεντονίτη άργιλο και αιθέριο έλαιο μέντας / δυόσμου.
  

Εγώ πειραματίζομαι με όσα βρίσκω και διαβάζω ώστε να δω τι ανταποκρίνεται καλύτερα σ εμένα. Χρησιμοποιώ πρόπολη, μαστιχέλαιο, άργιλους, γλυκερίνη, αιθέρια έλαια αντισηπτικά & αντιμικροβιακά (τσαγιόδεντρο, μύρρο, θυμάρι, λεμονόχορτο, φασκόμηλο, ευκάλυπτο)  Κάθε συνταγή μπορεί να αναπροσαρμοστεί ωσότου φτάσει στο τέλειο για τον καθένα μας ξεχωριστά. Είμαστε και πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε ιδιαίτερα.

Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους. Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας. Αν πάραυτα συμβεί αυτό, ξεπλύνετε το στόμα και τα δόντια σας με άφθονο νερό. Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο!
Εναλλακτικά, μπορείτε δυο φορές την εβδομάδα να βουρτσίζετε τα δόντια σας με ένα μείγμα διττανθρακικής σόδας, με 2-3 σταγόνες υπεροξείδιο υδρογόνου. Το γνωστό μας οξυζενέ, δηλαδή, από το φαρμακείο. Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στο οξυζενέ που αραιώνει τις βαφές μαλλιών.
Αυτό δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε γιατί ξεθυμαίνει, αλλά μπορείτε να έχετε ένα βαζάκι σόδα δίπλα σ΄ένα μπουκαλάκι οξυζενέ, στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Απλά βάλτε σόδα στην οδοντόβουρτσά σας, και στάξτε πάνω της οξυζενέ.

Αν το πρόβλημά σας είναι η πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό στοματικό διάλυμα που θα περιέχει 50% μηλόξυδο, και 50% νερό. Μπορεί να μην είναι η "έκρηξη δροσιάς" που βλέπετε στις παραπλανητικές διαφημίσεις, αλλά δεν προκαλεί και τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις.


Αποσμητικά


Σε γενικές γραμμές όλοι έχουμε διαβάσει - σκεφτεί - ενημερωθεί σχετικά με τα συστατικά των αποσμητικών / αντιεφιδρωτικών τα οποία περνάνε στην κυκλοφορία του αίματός μας (και σε όλα τα ζωτικά όργανα συνεπώς) μέσω του δέρματος. 

Οι περισσότεροι υποψιασμένοι καταναλωτές, αποφεύγουν το 95% των αποσμητικών που κυκλοφορούν, διότι περιέχουν άλατα του αλουμινίου, αλλά λίγοι γνωρίζουν όλη την ιστορία, είτε ως προς το γιατί πρέπει να αποφεύγεται το αλουμίνιο, είτε ως προς το εάν πραγματικά το αποφεύγουν, είτε ως προς τις άλλες παραμέτρους που οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη ή τις επιλογές που έχουν.

Ο ιδρώτας (δεν) μυρίζει!

Η μεγάλη σύγχυση ξεκινάει αρχικά από την αιτία της κακοσμίας του ιδρώτα. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο ιδρώτας μυρίζει από φυσικού του. Λάθος! Ο ιδρώτας είναι άοσμος! Η όποια οσμή, προέρχεται από βακτήρια που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του σώματος, στους ιδρωτοποιούς αδένες (πχ στις ευαίσθητες περιοχές, στις μασχάλες, στους θύλακες των τριχών). Όταν τα βακτήρια αυτά έρχονται σε επαφή με τον ιδρώτα, τότε απελευθερώνονται χημικές ουσίες, οι οποίες δίνουν την αντίστοιχη κάθε φορά οσμή. Αντίστοιχη με τι όμως; Φυσικά, αντίστοιχη με την τροφή που έχουμε καταναλώσει, καθώς και με την κατάσταση της υγείας μας! Μπορεί να σας ξαφνιάζει η ιδέα, είμαι όμως σίγουρος ότι μπορείτε να θυμηθείτε πώς μυρίζει κάποιος (για αρκετές μέρες) αφού έχει φάει παστουρμά!

Δείτε όλο το άρθρο αναλυτικά εδώ 

Τα ανθιδρωτικά συνήθως περιέχουν ως ενεργό συστατικό κάποια άλατα του αλουμινίου, όπως aluminum chlorohydrate, aluminum chloride, aluminum hydroxybromide ή aluminum zirconium. Το αλουμίνιο από τις ενώσεις αυτές, απορροφάται από το δέρμα, συσσωρευόμενο προοδευτικά στον οργανισμό. Το θέμα είναι ότι το αλουμίνιο είναι χαρακτηρισμένο ως νευροτοξίνη, με επιβλαβείς επιπτώσεις στο DNA, στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (μία μεμβράνη-φίλτρο που διαχωρίζει το αίμα από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και επιτρέπει μόνο σε ουσίες με μικρό μοριακό βάρος να εισέλθουν στον εγκέφαλο, αποκλείοντας τοξίνες και μικροοργανισμούς που  βρίσκονται στο αίμα και θα μπορούσαν να βλάψουν τον εγκέφαλο) καθώς και άλλες επιγενετικές συνέπειες, όταν συγκεντρώνεται στο σώμα σε μεγάλες ποσότητες. Επιπλέον, έχει συνδεθεί τόσο με τη νόσο Αλσχάιμερ, όσο και με καρκίνο του μαστού.

Υπάρχουν και ανθιδρωτικά, τα οποία γράφουν ότι δεν είναι ανθιδρωτικά, λόγω του ότι δεν περιέχουν τα συνήθη άλατα αλουμινίου, δηλαδή aluminum chlorohydrate, aluminum chloride, aluminum hydroxybromide ή aluminum zirconium. Πολλά όμως, περιέχουν μια άλλη χημική ένωση του αλουμινίου, γνωστή ως alum, το οποίο συνήθως είναι potassium alum ή αλλιώς potash alum ή potassium aluminum sulfate. 


Παραπομπές - πηγές :
Εδώ θα βρείτε ότι συνταγές έχω βρει και δοκιμάσει προσωπικά. Επίσης αν θέλετε να δοκιμάσετε φυσικό αποσμητικό εγώ ούτως η άλλως φτιάχνω, οπότε ρωτήστε με για συστατικά, δράση, μυρωδιές και συσκευασίες. 

  Για πληροφορίες σχετικά με τρόπους παραγγελίας και αποστολής πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: