Φυσικά σαπούνια

Το μεγάλο κόλλημα 

Εδώ λέω να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για τα φυσικά σαπούνια παντός τύπου. Παράγω σαπούνια με την ψυχρή αλλά και τη θερμή μέθοδο σαπωνοποίησης, και χρησιμοποιώ φυτικά έλαια και βούτυρα, φυτικές χρωστικές και αιθέρια έλαια για έξτρα ιδιότητες και άρωμα. Η προσπάθειά μου είναι να μην χρησιμοποιώ συνθετικές χρωστικές ή αρώματα, για να παρέχω 100% φυσικά προϊόντα. 
Παρ' όλα αυτά, λόγω ζήτησης έχω προσθέσει κάποια αρώματα, και το αναγράφω ως fragrance ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τα συστατικά κάθε σαπουνιού.
Αν δεν έχετε προηγούμενη επαφή με χειροποίητο φυσικό σαπούνι, ήρθε η ώρα να το κάνετε, και να κάνετε το μπάνιο σας εμπειρία!

Facebook fan page: Baobab Tree House

Γιατί στράφηκα σε παραγωγή δικών μου σαπουνιών? 
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ενθουασιάστηκα με την ιδέα από δημιουργικής πλευράς, αλλά σύντομα έγινε μια ανατροπή στην καταναλωτική μου συνείδηση. 
Τα σαπούνια θα πρέπει να κάνουν 2 πράγματα βασικά: Να καθαρίζουν και να θρέφουν το δέρμα μας. 
Αν αναρρωτιέστε γιατί τα σαπούνια του εμπορίου ξηραίνουν το δέρμα μας, ή μας προκαλούν αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις, ή μας δημιουργούν πρόσθετες ανάγκες περιποίησης, η απάντηση είναι απλή. 
Γιατί έτσι πρέπει. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί πρέπει να υπάρχει κατανάλωση περισσότερων προϊόντων (τα οποία "φτιάχνουν τη ζημιά που προκαλούν τα πρώτα) και ο δεύτερος γιατί για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος χρησιμοποιούν ένα σωρό (φθηνά) σκουπίδια στα προϊόντα τους.  


Σαπωνοποίηση ονομάζεται η χημική αντίδραση φυτικού (ή ζωικού) λίπους με αλκάλια. Παράγεται σαπούνι και γλυκερίνη - Ναι ! τα φυσικά σαπούνια περιέχουν από τη φύση τους 25 - 30 % γλυκερίνη η οποία κάνει το δέρμα μας μωρουδίστικο, ενυδατωμένο και το θρέφει. 
Στα σαπούνια που παράγουμε στο σπίτι μπορούμε να δώσουμε τις ιδιότητες που θέλουμε όπως πχ. για ευαίσθητα δέρματα, για μαλλιά με λιπαρότητα, για την ευαίσθητη περιοχή, για ακμή κτλ. Στα συγκεκριμένα σαπούνια επιλέγω εγώ τις ιδιότητες που θέλω να δώσω χρησιμοποιώντας βασικές αρχές βοτανοθεραπείας μέσω εκχυλίσματα βοτάνων σε καλά λάδια και αιθέρια έλαια. Όπου υπάρχει κάτι συνθετικό (όπως κάποια αρώματα) το αναφέρω. 

Ενδεικτικά οι μπάρα των 100 γρ διαρκεί όσο ένα σαμπουάν ή αφρόλουτρο. 
Και είναι χειροποίητο. Και είναι κόλλημα. Και γνώση. Και δημιουργία. Και αλλαγή καταναλωτικής συνείδησης. Και είναι αληθινή περιποίηση με αληθινό σαπούνι, όπως θα έπρεπε να είναι, όπως ήταν πάντα.
Στη διάθεσή σας για πληροφορίες, συνταγές, παρατηρήσεις.  

Eίδη

Μαλλιών - Εννοείται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρο το σώμα απλά τα συστατικά τους έχουν επιλεγεί για τα μέγιστα οφέλη στα μαλλιά. 

1. Μπύρα & Μετάξι - Μεταξένια απαλότητα, καθαριότητα και όγκος στα μαλλιά. 
Ιδανικό για λεπτή, εύθραυστη τρίχα. 

2. Μετάξι & εκχυλίσματα 3 βοτάνων - Ενίσχυση ανάπτυξης νέας τρίχας, ενδυνάμωση της ρίζας, μεταξένια καθαριότητα. Κατάλληλο για κάθε τύπο μαλλιών. 

3. Πράσινη άργιλος & σπιρουλίνα - Εξισορρόπηση λιπαρότητας με τη δύναμη της φύσης!

Δείτε το νεότερο άρθρο ΕΔΩ και κρατήστε την επαφή σας μέσω της σελίδας μου στο Facebook από ΕΔΩ

"Για απορίες, πληροφορίες ή παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook στη σελίδα Baobab Tree House, μέσω email : fallia_xz@hotmail.com

Αποστολή πανελλαδικά με αντικαταβολή ή κατάθεση σε λογαριασμό. 
* Η διαθεσιμότητα στα είδη μεταβάλλεται ανά περίοδο. Ρωτήστε για ότι σας ενδιαφέρει και μπορώ να το φτιάξω αν δεν έχω ήδη διαθέσιμο. 
** Ζητήστε το μοναδικό, στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις σαπούνι. Μπορώ να σας φτιάξω δική σας ολόκληρη παρτίδα" 

Πληροφορίες σχετικά με παραγγελίες και αποστολές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: