Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Λευκή άργιλος & άρωμα νυχτολούλουδο


Την προηγούμενη εβδομάδα σκεφτόμουν ότι θέλω να φτιάξω ένα σαπούνι με λευκή άργιλο (καολίνη) η οποία περιποιείται  απαλά το πρόσωπο (Όποιος έχει πάει Γαύδο, Κίμωλο κτλ και έχει πασαλειφθεί από πάνω ως κάτω στην άργιλο, γνωρίζει τι δερματάκι κάνει) αλλά φιλικό και στο σώμα. Επίσης το άρωμα του νυχτολούλουδου μου τραβάει πάντα το ενδιαφέρον όπου τύχει να το μυρίσω, σχεδόν μαγεύομαι.

Έτσι πήρα το άρωμα (είναι συνθετικό, δεν υπάρχει απόσταγμα νυχτολούλουδο σε αιθέριο) και σχημάτισα τη συνταγή για την ψυχρή μέθοδο. 

Όλα πήγαν τέλεια, και όταν έγινε η αντίδραση τύλιξα το μίγμα μου για να περάσει φάση τζελ. 

Μετά από 2 ώρες συνειδητοποίησα πως ήθελα να βγει λευκό το σαπούνι και έτσι 
έπρεπε να υπερθερμανθεί, και πήγα να το βγάλω από την κουβέρτα που το είχα τυλίξει. 

Το ηθικό δίδαγμα ήταν ότι δεν έπρεπε ποτέ μα ποτέ να διακόψω μια διαδικασία στη μέση. Το σαπούνι το ψιλοκατέστρεψα και αποφάσισα πως ήταν ώρα να δουλέψει το σχέδιο Β. Όσο ζεις, μαθαίνεις.
Το σχέδιο Β ονομάζεται Θερμή Μέθοδος σαπωνοποίησης. 

Χάρη σε μια φίλη με τρελές ιδέες αγόρασα μια "χύτρα αργύτητος" (ναι καλά διαβάζετε) και ολοκλήρωσα τη σαπωνοποίηση ευκολα, έσωσα το μίγμα, και είναι ήδη έτοιμο για χρήση καθώς σε αυτή τη μέθοδο το σαπούνι δεν χρειάζεται 4 με 6 εβδομάδες για να ωριμάσει και να είναι κατάλληλο για χρήση.

Λόγω της jelly phase το σαπούνι δεν βγήκε λευκό όπως ήθελα αλλά περιποιείται με υπέροχο τρόπο το δέρμα μου και μυρίζει ακόμα πιο υπέροχα. Αφήνει μια ελαφριά γλυκιά μυρωδιά στο σώμα. Μπορείτε άνετα να το χρησιμοποιήσετε και στα μαλλιά σας, είναι αρκετά αφριστικό και μαλακτικό.

Αν θέλετε να το φτιάξετε στείλτε μήνυμα για τη συνταγή.

Αν δεν θέλετε να το φτιάξετε αλλά πεθαίνετε να το αποκτήσετε στείλτε μου e-mail στο fallia_xz@hotmail.com ή επισκεφθείτε τη σελίδα μου στο Facebook: Baoobab Treehouse

Δεν υπάρχουν σχόλια: