Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σουηδικό, aromatherapy ή full body relax massage?

Η μάλαξη θεωρείται ως η αρχαιότερη και η πιο διαδεδομένη θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τον πόνο, να εκδιώξει βλαπτικούς παράγοντες αλλά και να τονώσει την ενέργεια του οργανισμού, όπως επίσης και ως μέθοδο πρόληψης. Το ένστικτο ακολούθησε η εμπειρία και την εμπειρία η γνώση, καθιστώντας πλέον την μάλαξη μια αποτελεσματική φυσική και αφάρμακο μέθοδο αντιμετώπισης και αποκατάστασης διαφόρων οργανικών και μυοσκελετικών παθήσεων, προωθώντας παράλληλα την ευεξία και την διατήρηση της υγείας.
Βασικός στόχος της θεραπευτικής μάλαξης είναι η επίτευξη της ομαλής και ανεμπόδιστης ροής της ζωτικής ενέργειας, προκειμένου ο άνθρωπος να απολαμβάνει το μέγιστο δυναμικό της, βιώνοντας ταυτόχρονα την αρμονία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του, πνεύμα, ψυχή και σώμα.

Το μασάζ αποτελείται από σύνολο εναρμονισμένων κινήσεων, και αντίστοιχα ορίζεται η προέλευσή του ή η δράση του. Μπορεί να είναι χαλαρωτικό, θεραπευτικό ή διεγερτικό. Η φίλη μου η Φωτεινή μου έδωσε κάποιες πληροφορίες για τα 3 είδη μασάζ που εφαρμόζει (έχει περάσει το crash test από 'μένα) και σας τις παρουσιάζω:


  • Αρωματοθεραπεία: Αρωματικό & χαλαρωτικό,αυτό το είδος μασάζ συνδυάζει πανάρχαιες τεχνικές με αιθέρια έλαια.Πρόκειται για απαλό μασάζ που στοχεύει στην απορρόφηση του ελαίου από το σώμα,τη διείσδυση των αιθέριων ελαίων και την ενεργοποίηση των ευεργετικών τους ιδιοτήτων.Χρησιμοποιούνται έλαια που στοχεύουν στις ανάγκες του αποδέκτη.
  • Χαλαρωτικό: Σκοπός του να προσφέρει γενική χαλάρωση και ξεκούραση.Πλήρης ακολουθία μασάζ σε ολόκληρο το σώμα,με αργούς και απαλούς χειρισμούς.Υπάρχει δυνατότητα για εφαρμογή του αποκλειστικά σε σημεία του σώματος που καταπονούνται ιδιαιτέρα,όπως τα κάτω άκρα για ξεκούραση από την ορθοστασία,αυχένας - τραπεζοειδής μυς για ανακούφιση από τις ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή κ.α. 
 
  • Σουηδικό με αρχές ταυλανδέζικης μάλαξης: Το σουηδικό αποτελεί την πιο δημοφιλή μορφή θεραπευτικού μασάζ.Η τεχνική του έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στο μυοσκελετικό και κυκλοφοριακό σύστημα ενεργοποιώντας το λεμφικό σύστημα και ενισχύοντας τις φυσικές άμυνες του κουρασμένου οργανισμού.Ο εμπλουτισμός του με στοιχεία της παραδοσιακής ταυλανδέζικης θεραπείας εστιάζει στην ενεργειακή αφύπνιση του οργανισμού μας.Θεωρείται και ως deep tissue γιατί καταφέρνει να εισχωρήσει στα βαθύτερα μυικά στρώματα του σώματος.

H Φωτεινή προσφέρει συνεδρίες στο χώρο σας αλλά και σε Spa & χώρους ευεξίας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή να κλείσετε μια προσωπική συνεδρία μαζί της στο 6933100899


Δεν υπάρχουν σχόλια: