Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλαρωτική Spa εμπειρία στο σπίτι και με ελάχιστα χρήματα;

Στην αναζήτηση μιας μικρής σπιτικής πολυτέλειας (πρέπει να ανταμείβουμε τους εαυτούς μας για τα βάσανα που τους υποβάλλουμε και τα υπομένουν αδιαμαρτύρητα) βρήκα και ήδη δοκίμασα την παρακάτω συνταγή η οποία προσφέρει αναζωογόνηση, χαλάρωση, περιποίηση και αποτοξίνωση - όχι σε πανάκριβα SPA - αλλά στη μικρή γνωστή και λατρεμένη μου μπανιέρα!

Υλικά:
1/2 κούπα άλατα epsom
1/4 κούπα άλατα νεκράς θάλασσας
2 κ.γ. χυμός ή εκχύλισμα αλόης
2ml αιθέριο έλαιο λεβάντας
1ml αιθέριο έλαιο γεράνι
1ml αιθέριο έλαιο ελίχρυσου
1/4 κούπας πέταλα καλέντουλας
1/4 κούπας άνθη λεβάντας
1/2 κούπας κολλοειδές βρώμης (τριμμένη , σε μορφή πούδρας)

Διαδικασία:
Προσθέτουμε στο μπωλ τα άλατα και σπάμε τυχόν κόμπους. Εμποτίζουμε τα άλατα με τα αιθέρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα βότανα και τέλος την πούδρα βρώμης και ανακατεύουμε καλά. Το φυλάμε σε βάζο που κλείνει.

Χρήση:
Προσθέτουμε σε υφασμάτινα σακουλάκια (ή ότι άλλο έχουμε που να κλείνει και να συγκρατει το περιεχόμενο) 1-2 κουταλιές από το μίγμα μας, το αφήνουμε πριν και σε όλη τη διάρκεια του χαλαρωτικού λουτρού μας μέσα στο νερό. Το ιδανικό είναι να έχουμε κάνει πριν την προσωπική μας καθαριότητα ώστε να μην ξεβγάλουμε το δέρμα μας από το λουτρό αυτό, ώστε να μείνουν οι θεραπευτικές ιδιότητες επάνω μας και να δράσουν σε βάθος.

*Αν δεν έχετε τα παραπάνω υλικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άλατα με θαλασσινά, και τα αιθέρια με ότι διαθέτετε. Η συνταγή είναι ενδεικτική αλλά με πολύ καλά διαλεγμένα συσταστικά για το δέρμα μας. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Η τελική ποσότητα είναι αρκετή για πολλές πολλές χρήσεις.

**Με το μαλακό με το γέμισμα της μπανιέρας, δεν είναι για συχνά, νιώθω τύψεις!
***Αν δε γνωρίζετε γιατί χρησιμοποιούνται αυτά τα φυσικά υλικά και τις ιδιότητές τους, αναμείνατε άρθρο, ρωτήστε με ή απλά γουγλάρετε! 

 Φτιάξτε το και μοιραστείτε με όσους πιστεύετε ότι χρειάζονται και τους αξίζει μια τέτοια εμπειρία :)
 Δωρίστε σε φίλες, κάτι που φτιάξατε με τα χεράκια σας, έχει άλλη αξία! Μην ξοδεύεστε σε ανούσιες τετριμμένες επιλογές δώρων.
Θα σας λατρέψουν ακόμα περισσότερο <3

Αναλυτικά η διαδικασία σε βίντεο




Πηγή

1 σχόλιο:

Call Me Manari είπε...

Χαλάλι ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ, θα το κάνω το λουτρό.