Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Φυσικό σαπούνι για μαλλιά με μπύρα και βότανα


Μελετώντας τις ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων δεν θα μπορούσα να μην ξεχωρίσω αυτά που ωφελούν περισσότερο τα μαλλιά μας, και το δέρμα του κεφαλιού.
Η τσουκνίδα και το δεντρολίβανο εκχυλίζονται υπομονετικά σε βιολογικό λάδι ελιάς για να μας δώσουν θρέψη, λάμψη, να σταματήσουν την τριχόπτωση και να εξισορροπήσουν λιπαρότητα, ξηρότητα, τάση για πιτυρίδα και ερυθρότητα.
Τα σαπούνια αυτά έχουν σαπωνοποιηθεί από εμένα, με μιξη λαδιών για να δίνουν μπόλικο αφρό στο λούσιμο, να καθαρίζουν και να περιποιούνται τα μαλλιά μας χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα. Τα εκχυλίσματα των βοτάνων τα φτιάχνω εγώ με όσο το δυνατόν καλύτερες πρώτες ύλες. 
Πολλοί ίσως να μην χρειάζεστε πια και conditioners χρησιμοποιώντας φυσικά σαπούνια.
Αν θέλετε μια φυσική εναλλακτική έναντι conditioner χρησιμοποιήστε μετά το λούσιμο 1lt νερό με 1-2 κουταλιές λευκό ξύδι. Όχι, δεν μυρίζει, δεν θέλει ξέβγαλμα και ναι θα το λατρέψετε. 
Paraben, Silicones, Perfumes & Artificial colours free.



Ένα ακόμα υπέροχο για μαλλιά βότανο είναι η δάφνη η οποία μόλις αποξηράνθηκε και περιμένει να εκχυλιστεί και αυτή για να χαρίσει τα δώρα της στα μαλλιά μας! 

Αν θέλετε να το φτιάξετε μπορώ να σας δώσω και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της σαπωνοποίησης και τη συγκεκριμένη συνταγή.

Αν δεν θέλετε να το φτιάξετε αλλά πεθαίνετε να το αποκτήσετε στείλτε μου e-mail στο fallia_xz@hotmail.com ή επισκεφθείτε τη σελίδα μου στο Facebook: Baoobab Treehouse

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αραίωση του λευκού ξυδιού γίνεται σε ζεστό ή κρύο νερό??

Tara είπε...

Θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο καθώς δεν πρόκειται για διάλυμα με δύσκολα στην ανάμιξή τους συστατικά ή εν δυνάμει επιβλαβή. Εγώ προσθέτω το ξύδι στο νερό όπως βγαίνει από τη βρύση συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Unknown είπε...

Γειά σας!Έλουσα τα μαλλιά μου με σαπούνι ελαιολάδου (το μετέτρεψα σε υγρή μορφή), αλλά δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα γιατί άφησε ένα είδος λιπαρότητας και δεν τα αισθάνομαι ευχάριστα πιάνοντάς τα (δεν είναι ανάλαφρα). Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η αίσθηση των σαπουνιών που περιγράφετε..!

Tara είπε...

Το ελαιόλαδο στο τελικό σαπούνι δεν προσδίδει ούτε καθαριστικές ιδιότητες, ούτε πλούσιο αφρό. Είναι λογικό. Δοκίμασε να προσθέσεις 20% τουλάχιστον από λάδι καρύδας ή φοινικέλαιο, για να έχεις μια σκληρή και πλούσια καθαριστική μπάρα.

Unknown είπε...

Είχε πλούσιο αφρό το σαπούνι (τελείως φυσικό) που έβαλα. Τί εννοείτε δεν έχει καθαριστικές ιδιότητες; Στα μαλλιά ή και στο σώμα;

Tara είπε...

Εννοώ ότι τα σαπούνια που προέρχονται μόνο από ελαιόλαδο είναι υπέροχα και μαλακτικά αλλά αν θες να λούζεις μαλλιά ή και να καθαρίζεις ρούχα, χρειάζεσαι ένα σαπούνι που να περιέχει κάποιο ποσοστό από έλαιο καρύδας, κοκοφοίνικα ή και των δύο.
Το ελαιόλαδο δεν προσδίδει την καθαριστική δύναμη και την σκληρότητα στο τελικό ώριμο σαπούνι που θέλουμε για τέτοιες χρήσεις.

Unknown είπε...

Θα με ενδιαφερε μια συνταγη με τον συνδυασμο δαφνελαιου και μπυρας αν ειναι δυνατον..ευχαριστω εκτων προτερων