Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Συνταγή για το πιο υπέροχο χειροποίητο Body Butter

Τι θα λέγατε αν γνωρίζετε πόσο απλό είναι να φτιάξετε το δικό σας body butter με ελάχιστα χρήματα, με τα υλικά που εσείς προτιμάτε και στην ησυχία του σπιτιού σας? 

Εάν έχετε βαρεθεί να πετάτε ένα σωρό χρήματα για προϊόντα τα οποία περιέχουν ψεύτικα χρώματα, αρώματα, SLS (sodium laureth sulfate), parabens, benzoids και άλλα τέτοια "καλούδια" για να έχετε ενυδατωμένο, ελαστικό δέρμα, δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει ποτέ για τη χειμερινή σας περιποίηση. 

Συνταγή

1 κούπα οργανικό βούτυρο καριτέ
1/2 κούπα αμυγδαλέλαιο
1/2 κούπα λάδι καρύδας 


Eκτέλεση

1. Λιώνετε το βούτυρο καριτέ και λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά.
2. Προσθέστε και ανακατέψτε στο μίγμα και το αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας.*
3. Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη ή έξω για να κρυώσει.
4. Περιμένετε μέχρι τα έλαια να αρχίσουν να στερεοποιούνται εν μέρει (βλ. φωτογραφία), τότε χτυπάτε έως ότου επιτευχθεί μια ανάλαφρη υφή.
5. Τοποθετήστε σε καθαρό, γυάλινο βάζο και να απολαύσετε! 


* Δεν είναι όλα τα αιθέρια έλαια είναι φιλικό ή φιλικά παιδικού δέρματος. Παρακαλώ κάνετε την έρευνά σας πριν από την προσθήκη.

Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει δυόμιση με τρεις κούπες body butter. 
Καλύτερα να το κάνετε σε αναλογίες γραμμαρίων αν πρόκειται να μπει σε βαζάκια συγκεκριμένου μεγέθους. 

Tips
1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι λάδια θέλετε, απλά φροντίστε να κρατήσετε την αναλογία 75% στέρεο λάδι ή βούτυρο σε 25% υγρό λάδι. (Το λάδι της καρύδας είναι σε στέρεη μορφή το χειμώνα)
2. Η ψύξη βήμα είναι ζωτικής σημασίας. Αν δεν το κρυώσει σωστά, δεν θα χτυπηθεί ή δεν να παραμείνουν αφρώδη. Περίπου 20 λεπτά στην κατάψυξη κάνει συνήθως το τέχνασμα για αυτή την παρτίδα. Βεβαιωθείτε ότι ξύνετε κάτω από τις πλευρές του δοχείου πριν από την ανάμιξη.
3. Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν περιέχει καθόλου νερό, δεν χαλάει εύκολα καθώς δεν περιέχει μικροοργανισμούς που μπορεί να δημιουργήσουν μούχλα. Θα πρέπει να το διατηρείτε σε δροσερό μέρος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι στο ψυγείο.
4. Δεν ξέρω τον ακριβή χρόνο ζωής, αλλά ξέρω ότι θα κρατήσει τουλάχιστον μερικούς μήνες, και αν θέλετε να το συντηρησετε όσο γίνεται πιο φυσικά, προσθέστε μερικές σταγόνες grapefruit seed extract, εκχύλισμα δεντρολίβανου ή βιταμίνη Ε.
5. Το βούτυρο σώματος λιώνει καθώς απλώνται στο σώμα και παίρνει λίγο λιπαρή αίσθηση στην αρχή αλλά απορροφάται όμορφα, γρήγορα και αφήνει το δέρμα σας μεταξένιο.

Πηγή

9 σχόλια:

viniettas* είπε...

Aυτό το υπέροχο body butter,μου κλείνει το μάτι ;)
το θέλωωω!

Unknown είπε...

Που βρίσκω το βούτυρο καριτε?

Tara είπε...

Kάντε μια αναζήτηση στο Google, και βρείτε όσο καλύτερης ποιότητας γίνεται! Υπάρχει διαθέσιμο σε πολλά φυσικά καταστήματα αλλά και eshop.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ μου βγαίνει πολύ ωραία η υφή λόγω μεγάλης ζεστής σε 1-2 μέρες γίνεται λάδιπαρόλο που την έχω σε δροσερό μερος. ..τι μπορώ να κανω?ευχαριστώ

Γαρυφαλλιά είπε...

Καρδούλα μου, τώρα το καλοκαίρι δεν είναι εφικτό να παραμείνει στέρεο το body butter αυτό, καθώς τα 2/3 του αυτή την περίοδο είναι μαλακά έλαια. Το λάδι καρύδας, όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από τους 23 βαθμούς υγροποιείται, ενώ τον υπόλοιπο καιρό είναι στέρεο, δίνοντας αυτή τη μαγική υφή στο προϊόν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαφοροποιήσεις τη συνταγή, προσθέτοντας 2 μέρη βούτυρο (κακάο, καριτέ ή όποιο άλλο επιθυμείς) και 1 μέρος λάδι (καρύδας, αμύγδαλου, αβοκάντο κτλ) ώστε να καταφέρεις αυτή τη στέρεα βελούδινη υφή.

Unknown είπε...

Εχω φτιαξει τη κρεμα και μεχρι το πρωι εχει σκληρυνει. Γιατι αυτο?

Unknown είπε...

Είχα φτιάξει κι εγώ το αντίστοιχο όμως έπειτα από 15 ημέρες βρήκα κάτι φακιδοηλες μικρές καφέ χρώματος.εχει χαλάσει?

Ανώνυμος είπε...

Το εχω φτιαξει πολλες φορες. Με διαφορετικους συνδυασμους αιθ ελαιων. Θα ηθελα και αλλες συνταγες καλλυντικων.Σας ευχαριστω💌

Ανώνυμος είπε...

Επισης τωρα το καλοκαιρι η αναλογια ειναι 150 γρ βουτυρο καριτε 25 γρ λαδι καρυδας και 25γρ αμυγδαλελαιο;🎈🎈