Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Φυσική αντιμετώπιση επιχείλιου έρπη

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί ιοί που προκαλούν έρπητα. Ο απλός έρπης τύπου 1 (ΗSV1) προκαλεί επιχείλιο έρπητα, ο απλός έρπης τύπου 2 (ΗSV2) προκαλεί έρπητα των γεννητικών οργάνων, ενώ ο ιός (VZV) προκαλεί έρπητα ζωστήρα. Και οι τρεις ιοί προκαλούν φουσκάλες και έλκη (πληγές), τα οποία εκδηλώνονται σε διαφορετικά σημεία και με διαφορετική ένταση ανάλογα με τον τύπο του ιού. Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται στα χείλια, το στόμα και το πρόσωπο. Ο έρπης των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται στα γεννητικά όργανα, ενώ ο έρπης ζωστήρας, ο οποίος προσβάλλει μόνον όσους έχουν περάσει ανεμοβλογιά, εμφανίζεται κατά μήκος της οδού του νεύρου όπου κρυβόταν ο ιός από τότε που ο οργανισμός είχε προσβληθεί από ανεμοβλογιά.


Εδώ θα αναφερθώ σε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης του επιχείλιου έρπητα μόνο. 

Βότανα που συνίστανται :
Εχινάκεια
Ευκάλυπτο και αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου
Γλυκόριζα
Ίνουλα
Βαλσαμόχορτο
Τα βότανα αυτά κυλοφορούν ευρέως οπότε δεν θα είναι δύσκολο να τα βρεότε.

- Σε μορφή βάμματος πίνεις, 1/2 κουτ. γλ Εχινάκεια και Βαλσαμόχορτο σε ένα ποτήρι νερό   2 – 3 φορές την ημέρα.
- Σε μορφή αφεψίματος μπορείς να πιεις την γλυκόριζα, 1 φλιτζάνι την ημέρα και τέλος σε έγχυμα βάλε Ίνουλα, ευκάλυπτο και βαλσαμόχορτο επιτόπου στο πρόβλημα δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Τα αποτελέσματα είναι σχετικά γρήγορα, αλλά να θυμάσαι οτι τα βάμματα τουλάχιστον καλό είναι να τα παίρνεις για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων.
Επίσης, καλό είναι να επισκεφθείς πρώτα τον γιατρό ή τον ομοιοπαθητικό σου και να τον ενημερώσεις για την λήψη αυτών των βοτάνων μήπως υπάρχει κάποια αλλεργία σε κάποιο συστατικό τους. 

Ομοιοπαθητική
Oι αντιαισθητικές πληγές που βγάζετε στα χείλη σας έπειτα από μια αρρώστια, όταν έχετε πολύ άγχος ή όταν «πέφτει» η άμυνα του οργανισμού σας, μπορούν να φύγουν με τα ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα που θα βρείτε στην αγορά, αλλά και με ομοιοπαθητικά. Kατάλληλο φάρμακο: Natrum Muriaticum.

Αιθέρια Έλαια
Mπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας δύο σκευάσματα τα οποία θα εφαρμόζετε τοπικά 2-3 φορές τη μέρα.

1. Βάλσαμο χειλιών με περγαμόντο 
Φτιάχνετε με τη γνωστή διαδικασία το λιπ μπαλμ σας όπως συνηθίζετε και προσθέτετε αφότου κρυώσει 5 σταγόνες αιθ. έλαιο περγαμόντο.

Εγώ προσωπικά το έκανα και εξαλείφθηκε ο έρπης μέσα σε 3 ημέρες!
 
2. Κρέμα
 30 ml αμυγδαλέλαιο
10 γρ. άσπρο κερί μέλισσας
10 σταγόνες λάδι χοχόμπα
1 αμπούλα βιταμίνη E
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο




Βότανα
Kάντε κομπρέσες στην περιοχή με αφέψημα, χρησιμοποιώντας ένα από τα βότανα μύρο, καλέντουλα, μελισσόχορτο, που έχουν αντισηπτικές και κατευναστικές ιδιότητες. Για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, πίνετε 2-3 φορές τη μέρα αφέψημα από ένα βότανο που ονομάζεται lapacho (λαπάτσο) και φύεται στον Aμαζόνιο. Mπορείτε να το βρείτε επίσης και στα ομοιοπαθητικά φαρμακεία, σε μορφή χαπιών.




Εδώ να έρθει η μπλόγκερ να συμπληρώσει πως για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, το μελισσόχορτο σε κατάπλασμα ή εκχύλισμα σε κηραλοιφή, και το μπαλμ με το περγαμόντο όντως έκαναν θαύματα. Ουσιώδες είναι όμως να θυμάστε τους λόγους για τους οποίους εξασθενεί το ανοσοποιητικό μαςκαι να βρείτε την πηγή της δικής σας εκδήλωσης έρπη. 

Φροντίστε να έχετε σπίτι βιολογικά, καθαρά βότανα για την προσωπική σας χρήση.
Δεν έχει νόημα να μπείτε στον κόπο να θεραπεύσετε φυσικά κάποιο θέμα υγείας χρησιμοποιώντας βότανα γεμάτα χημικά και εντομοκτόνα.

Βιολογικά σπορόφυτα θα βρείτε στο olyplant.gr αλλά και σε τοπικά καταστήματα στην περιοχή σας.

**Αν αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, αλλάζουν και τα πράγματα ;)

Γαρυφαλλιά :)

Για το άρθρο μου δανείστηκα πληροφορίες από :
Πηγή 1
Πηγή 2

1 σχόλιο:

Ιωάννης Σ. Κιούσης είπε...

Μία ακόμα φυσική αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπη είναι και το Γανόδερμα.

Το Γανόδερμα μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά είτε μόνο του είτε μαζί με κάποια άλλη ουσία π.χ. λάδι, μέλι ή σε κάποια κρέμα.

Μία ικανοποιητική ποσότητα είναι περίπου 0.2 έως 0,25γρ