
Τι είναι επεξεργασμένα κρέατα;
Επεξεργασμένα κρέατα περιλαμβάνουν το μπέικον, τα λουκάνικα, τα χοτ ντογκ, τα σάντουιτς με κρέας, συσκευασμένο ζαμπόν, πεπερόνι, σαλάμι και σχεδόν όλα τα κρέατα που βρέθηκαν σε έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα. Τα επεξεργασμένα κρέατα κατασκευάζονται συνήθως με ένα καρκινογόνο (συνδεμενο βάσει μελετών με εν δυνάμει πρόκληση καρκίνου), συστατικό που είναι γνωστό ως νιτρικό νάτριο. Το νιτρικό νάτριο χρησιμοποιείται κυρίως ως σταθεροποιητής χρώματος από τις εταιρείες με βάση το κρέας για να κάνει το συσκευασμένο κρέας να δείχνει λαμπερό κόκκινο και φρέσκο.
Επεξεργασμένα κρέατα περιλαμβάνουν το μπέικον, τα λουκάνικα, τα χοτ ντογκ, τα σάντουιτς με κρέας, συσκευασμένο ζαμπόν, πεπερόνι, σαλάμι και σχεδόν όλα τα κρέατα που βρέθηκαν σε έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα. Τα επεξεργασμένα κρέατα κατασκευάζονται συνήθως με ένα καρκινογόνο (συνδεμενο βάσει μελετών με εν δυνάμει πρόκληση καρκίνου), συστατικό που είναι γνωστό ως νιτρικό νάτριο. Το νιτρικό νάτριο χρησιμοποιείται κυρίως ως σταθεροποιητής χρώματος από τις εταιρείες με βάση το κρέας για να κάνει το συσκευασμένο κρέας να δείχνει λαμπερό κόκκινο και φρέσκο.
Το όξινο γλουταμινικό νάτριο προστίθεται επίσης σε τακτική βάση για την ενίσχυση της πικάντικης γεύση. Το νιτρικό
νάτριο έχει επίσης συνδεθεί στενά με το σχηματισμό των καρκινογόνων νιτροσαμινών στο ανθρώπινο σώμα, που οδηγεί σε απότομη αύξηση του
κινδύνου καρκίνου για όσους καταναλώνουν τους. Μια μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2005 στο πανεπιστήμιο της Χαβάης διαπίστωσε ότι η κατανάλωση
επεξεργασμένων κρεάτων αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά
67%, ενώ μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του
παχέος εντέρου κατά 50%. Αυτά είναι τρομακτικά αριθμοί για τα επεξεργασμένα κρέατα που καταναλώνονται σε τακτική βάση.
Το γλουταμινικό νάτριο (MSG) είναι μια δεύτερη επικίνδυνη χημική ουσία που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας. Το MSG είναι μια επικίνδυνη εξιτοτοξίνη που συνδέεται με νευρολογικές διαταραχές, όπως ημικρανίες, αλτσχάιμερ, απώλεια του ελέγχου της όρεξης, της παχυσαρκίας και πολλές άλλες σοβαρές συνθήκες υγιείας. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν MSG για να προσθέσουν μια εθιστική αλμυρή γεύση στα νεκρόγευστα μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας.
- βοδινό / χοιρινό κρέας σε φέτες
- μπέικον
- λουκάνικο
- πεπερόνι
- Χοτ ντογκ
- Σάντουιτς
- Κατεψυγμένες πίτσες με κρέας
- Κονσέρβες σούπας που περιέχουν κρέας
- Κατεψυγμένα γεύματα με κρέας
- Ραβιόλια ζυμαρικά και τα τρόφιμα με βάση το κρέας
... Και πολλά άλλα προϊόντα με βάση το κρέας
Αν είναι τόσο επικίνδυνο να καταναλώνεται γιατί επιτρέπεται να το πωλείται;
Αν είναι τόσο επικίνδυνο να καταναλώνεται γιατί επιτρέπεται να το πωλείται;

Για να αποφύγετε τους κινδύνους από επεξεργασμένα κρέατα:
- Πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες συστατικών
- Μην αγοράζετε τίποτα γίνεται με νιτρικό νάτριο ή MSG
- Αποφεύγετε να τρώτε κόκκινα κρέατα που διατίθενται από εστιατόρια, σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία ή άλλα ιδρύματα χωρίς να ρωτήσετε λεπτομέρειες
- Να τρώτε περισσότερα φρέσκα προϊόντα και να αγοράζετε μόνο τα νωπά κρέατα
- Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα όσο το δυνατόν
- Διαδώστε τη λέξη και να λένε στους άλλους για τους κινδύνους του νιτρικού νατρίου και MSG
Η βιταμίνη C βρίσκεται φυσικά σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη του σχηματισμού καρκινογόνων νιτροζαμινών, προστατεύοντάς σας από τις καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία των επεξεργασμένα κρέατα. Η καλύτερη άμυνα είναι φυσικά να αποφεύγονται τα επεξεργασμένα κρέατα γενικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου